توضیحات : این محصول از مزرعه سرسبز دارامان واقع در دره رود اردبیل – گرمی،کشت و برداشت شده است.به صورت سنتی بوجاری و سورتینگ و توسط افراد بومی دست چین و سپس بسته بندی شده است.
نحوه پخت برنج قهوه ای:
نکته ها : پیش از پخت بهتر است برنج را 12 ساعت با کمی آب و نمک خیس دهید. حجم برنج قهوه ای پس از پخت ۳ برابر میشود. بهتر است به جای آب از آب مرغ یا ترکیب آب و عصاره مرغ یا سبزیجات استفاده کنید.
در موقع خیس کردن برنج قهوه ای بهتر است برای نرمی برنج دو قاشق سرکه سفید به آن اضافه کنید.
پخت روی اجاق گاز : ۱ لیوان برنج را با ۲ و ۱/۲ لیوان آب و ۱/۲ قاشق چایخوری نمک داخل قابلمه ای بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید برنج دم بکشد و آب برنج کشیده شود. پس از پخت برنج را از روی حرارت بردارید ، حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید سپس برنج را سرو نمایید.
پخت در پلوپز : ۱ لیوان برنج را با ۳ لیوان آب و ۱/۲ قاشق چایخوری نمک داخل پلوپز بریزید. حدود ۴۵ دقیقه برای پخت برنج در پلوپز زمان لازم است.
۸ خاصیت برنج قهوه ای :
برنج قهوهای نیز در زمره غلات کامل قرار دارد. این نوع برنج، طبیعی و تصفیه نشده است. بسیاری از مردم مصرف برنج قهوهای را به خاطر خواص سلامتی که دارد به برنج سفید ترجیح میدهند.
در این مطلب به برخی از این خواص پرداختهایم:
۱- از پیشرفت دیابت پیشگیری میکند
محققان دانشگاه هاروارد میگویند مصرف ۲ بار برنج قهوهای در هفته از خطر پیشرفت دیابت پیشگیری میکند.
این محققان پی بردهاند با مصرف ۵۰ گرم برنج قهوهای در روز، میتوان از خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ تا ۱۶ درصد و نیز با مصرف دیگر غلات کامل مانند جو و گندم کامل، خطر ابتلا به این بیماری را تا ۳۶ درصد کاهش داد.
۲- سرشار از فیبر است
مصرف فیبر خواص مفید بسیاری برای بدن دارد که سلامت دستگاه قلبی عروقی جزوی از آنها است.
۳- منبع خوبی از منگنز و سلنیوم است
مصرف یک پیمانه برنج قهوهای ۸۸ درصد از مقدار نیاز توصیه شده روزانه بدن به منگنز را که نقش مهمی در مبارزه با رادیکالهای آزاد ایفا میکند، تامین میکند.
منگنز همچنین در کسب انرژی از پروتئین و کربوهیدراتها و نیز سنتز کردن اسیدهای چرب نقش اساسی را بر عهده دارد.
سلنیوم نیز نقش مهمی را در فرآیند آنتیاکسیدانها برعهده دارد و میتواند سلولهای سرطانی را تخریب کرده و حتی DNA را نیز تعمیر کند.
4- مقدار کلسترول بد را کاهش میدهد
۶- منبع خوبی از فیتونوترینتها است
فیتونوترینتها ترکیباتی هستند که به طور طبیعی در گیاهانی یافت میشوند که دارای خواص ضد التهابی بوده و تمایل دارند به عنوان یک آنتیاکسیدان عمل کنند.
برنج قهوهای منبع خوبی از این ترکیبات گیاهی به خصوص فنولیکها محسوب میشود.
۷- خطر ابتلا به آسم کودکی را کاهش میدهد
۸- سلامت استخوانها را افزایش میدهد
برنج قهوهای منبع خوبی از منیزیم است – ماده معدنی که در سلامت استخوانها نقشی اساسی دارد.تنها مصرف یک پیمانه برنج قهوهای، ۲۱ درصد از مقدار نیاز توصیه شده روزانه بدن به منیزیم را برطرف میکند.