دوغ به دلیل طبیعت سرد، علائم گرمازدگی، خستگی و عطش را التیام بخشیده و مانند ماست، حاوی میكروارگانیسمهای زنده و مفیدی است كه از رشد و تكثیر بسیاری از باكتریهای مضر در دستگاه گوارش جلوگیری میكند.
مصرف دوغ به دلیل دارا بودن کلسیم و ویتامین، پوسیدگی دندان ها را کاهش داده و به دلیل دارا بودن باکتری های مفید از جمله استرپتوکوکوس، ترموفیلوس، ولاکتوباسیلوس، بولگاریکوس بر حفظ سلامت گوارش موثر بوده و سبب عدم رشد میکروارگانیسم های مضر می شود، همچنین مصرف این نوشیدنی به عنوان یک نوشابه لبنی، یک چهارم نیاز روزانه بدن به کلیسم را تامین می کند. دوغ بهتر است بدون گاز و کم نمک بوده، زیرا دوغ پر نمک میزان ابتلا به بیماری های قلبی، عروقی و نیز فشار خون را افزایش می دهد.