RSS

وبلاگ

خواص عسل گون

خواص عسل گون ارگانیک

شهد جمع آوری شده گلهای این گیاه توسط زنبوران عسل علاوه بر خواص عمومی عسل دارای ویژگیهای منحصر بفرد زیر می باشد :

■ درمان پوکی استخوان

■ پادرد ، کمردرد و دردهای مفاصلی

■ تقویت اعصاب

عسل همواره یکی محبوب‌ترین خوراکی‌های آشپزی و در عین حال داروی تسکین بسیاری از بیماری‌ها بوده است. در سرتاسر کره خاکی نیاکان ما از مزایای عسل به خوبی آگاه بودند. نخستین کاربردهای شناخته شده عسل در درمان‌های دارویی به حدود ۴۰۰۰ سال پیش بر روی لوحه‌های سنگی بر جای مانده از اقوام سومری باز می‌گردد.

عسل تقریبا حدود ۳۰٪ از درمان‌های دارویی سومریان را در بر می‌گرفت. در هند، عسل یکی از مهمترین عناصر طب کهن و سنتی هندوها یعنی سیدها و آیوروداست. در مصر باستان کاربرد آن برای درمان بیماری‌های پوستی و چشمی، و همچنین به عنوان مرهمی طبیعی‌ بر روی زخم‌ها و سوختگی‌ها استفاده می‌شد. فرهنگ‌های دیگر نیز از عسل برای اهداف دارویی گوناگون بهره می‌برند.

امروزه عسل کانون توجه بسیاری از تحقیقات علمیِ جوامع پزشکی قرار گرفته تا تصورات نیاکان ما را در ارتباط با کاربردهای فراوان عسل بررسی و اثبات نمایند. بیائید با هم نگاهی به این موارد بیاندازیم.

عسل و فواید آن بر سلامت

  1. عسل برای خون شما مفید است.

عسل تاثیرات مختلفی بر روی بدن دارد و این امر بستگی به نوع مصرف شما دارد. اگر عسل را با آب ولرم مخلوط کرده و بنوشید، تاثیرات بسیار مفیدی بر روی تعداد گلبول‌های قرمز موجود در خون دارد. گلبول‌های قرمز خون مسئول انتقال اکسیژن موجود در خون به بخش‌های مختلف بدن هستند. عسل محلول در آب ولرم میزان هموگلوبین‌های خون را افزایش می‌دهد، هموگلوبین‌هایی که مانع کم‌خونی می‌شوند.

کم‌خونی ناشی از فقر آهن هنگامی بروز می‌کند که میزان آهن موجود در برنامه غذایی یا جذب آن کافی نیست و ظرفیت انتقال اکسیژن موجود در خون به کمتر از حد معمول کاهش یابد. کم‌شدن ظرفیت اکسیژن‌رسانی منجر به خستگی مفرط، تنگی نفس و گاهی افسردگی و مشکلات دیگر می‌شود. عسل با ایجاد ظرفیت برای انتقال اکسیژن خون، این قبیل مشکلات را خنثی می‌کند.

اکسیژن کافی در خون حقیقتا مهم است زیرا تعیین کننده سطح سلامت بدن است و سهولت بازسازی سلول‌های بدن در گرو میزان اکسیژن موجود در خون است. تحقیقات اولیه در این زمینه نشان از تاثیرات مثبت عسل روی بیماری فشار خون یا فشار خون بالاست. به طور سنتی، عسل را برای کاهش تاثیرات منفی افت فشار خون یا فشار خون پایین مصرف می‌کردند.

همچنین شواهدی مقدماتی دال بر اینکه عسل مانع از کم شدن تعداد گلبول‌های سفید خون در بیمارانی که متحمل شیمی‌درمانی‌ هستند وجود دارد. در آزمایشی که بر روی تعداد محدودی از بیمارانِ متحمل شیمی‌درمانی که با خطر کمبود گلبول‌های سفید خون مواجه بودند صورت پذیرفت، مشخص شد که در ۴۰٪ از آنها بعد از مصرف روزانه ۲ قاشق چای‌خوری عسل در طی دوره شیمی‌درمانی خطرعود کمبود گلبول سفید خون از بین رفته است.

  1. عسل سالم‌تر از شکر است.

در ارتباط با تاثیرات منفی شکر سفید بر روی بدن سخن فراوان است. عسل جایگزینی فوق‌العاده برای شکر است که هم شیرین و هم سالم است. گرچه ساختار شیمیایی عسل حاوی قندهای ساده می‌باشد اما این ساختار کاملا متفاوت از ترکیبات شکر سفید است.عسل حدود ۳۰٪ گلوکز و ۴۰٪ فراکتوز یعنی دو عنصر تک‌‌قندی یا قند ساده، با ۲۰٪ قندهای پیچیده دارد. عسل همچنین حاوی دکسترین و فیبر نشاسته می‌باشد. این ترکیب به تعدیل میزان قند خون کمک شایانی می‌کند.

  1. عسل برای افرادی که یوگا انجام می‌دهند، مفید است.

مصرف عسل ترکیبات شیمیایی خونِ افرادی که به تمرینات یوگا مبادرت می‌ورزند را متعادل می‌سازد و مصرف عسل اکیدا به آنها توصیه می‌شود. مصرف مرتب عسل انرژی بیشتری به سیستم شیمیایی بدن می‌بخشد. در صورتی که مقداری عسل را در آب ولرم حل کنید و صبح‌ها پیش از شروع حرکات یوگا میل کنید، عملکرد سیستم شیمیایی بدن را تقویت می‌کند.

 

آشپزی با دانه ی کینوا

     

روش پخت کینوا

پخت کینوا بسیار آسان است :

۱) آب یا آب گوشت یا آب مرغ را به ماهیتابه اضافه می کنیم تا گرم شود.

۲) نسبت ۲ به ۱ آب یا آب گوشت یا آب مرغ و کینوا اضافه کنید یا ۱ فنجان کینوا به ۲ فنجان آب یا آب گوشت یا آب مرغ اضافه می کنید.

۳) زمانی که آب شما شروع به جوشیدن کرد کینوا را اضافه کنید و حرارت را کم کنید و به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه صبر کنید و با چنگال کینوا را هم بزنید.
 
کینوا-ارگانیک-لاغری- صبحانه ای برای لاغری با کینوا
صبحانه ای برای لاغری با کینوا
 
مواد لازم : 
کینوا ……………. ۱ فنجان
شیر ……………. ۲ فنجان
عسل ………….. ۲ قاشق غذاخوری
موز خرد شده ……………۲ عدد
شاتوت …………………..به مقدار لازم

دارچین …………………..به مقدار لازم


طرز تهیه : 
شیر را همراه کینوا به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت قرار دهید. عسل و دارچین را به آن اضافه کنید و حدود ۱۰ -۸ دقیقه صبر کنید در آخر با موز و شاتوت تزیین و میل کنید.
 
کینوا-ارگانیک-صبحانه- صبحانه سیب دارچینی و کینوا
صبحانه سیب دارچینی و کینوا
 
مواد لازم : 
کینوا پخته شده ………… سه چهارم پیمانه
سیب خرد شده …………۱ عدد
بادام ………….. یک چهارم پیمانه
شیر………….. سه چهارم پیمانه

دارچین …….. یک دوم قاشق چایخوری


طرز تهیه :
کینوا، سیب و شیر را با همدیگر مخلوط می کنیم، سپس با دارچین طعم دار می کنیم.
 
 

سوپ ورمیشل-کینوا سفید-ارگانیک- سوپ ورمیشل و کینوا

سوپ ورمیشل و کینوا

مواد لازم : 

پیاز …….. ۱ عدد
کینوا پخته نشده ……. ۱پیمانه
سس سویا …….. ۳ قاشق غذا خوری
فلفل قرمز …….. ۱/۴ قاشق چای خوری
رشته سوپی …… ۱ لیوان
گوجه فرنگی ……. ۳ عدد
تخم کتان بو داده طلایی ………… ۳ قاشق غذا خوری
آب گوشت ……. ۲ لیوان
روغن زیتون ……… به میزان لازم

نمک ……….. به میزان لازم


طرز تهیه : 

ابتدا در درون قابلمه ای مناسب مقداری روغن زیتون بریزید ، سپس بر روی شعله گاز قرار دهید وقتی که روغن زیتون داغ شد پیاز و سیر خرد شده را در درون قابلمه تفت دهید. گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد کنید و در درون قابلمه اضافه کنید و بعد از این که گوجه فرنگی ها سرخ شدند فلفل قرمز ، سس سویا و تخم کتان بو داده طلایی را به مواد سوپ اضافه کنید و این مواد را نیز تفت دهید. آب گوشت را به همراه ۲ لیوان آب و کینوا به مواد سوپ اضافه کنید و حرارت گاز را ملایم کنید و درب قابلمه را ببندید تا سوپ با حرارت ملایم پخته شود سپس رشته سوپی را به سوپ ورمیشل اضافه کنید. بعد از اینکه رشته نرم شد و سوپ به خوبی لعاب انداخت می توانید آن را سرو کنید.
 

جو دوسر-کینوا سه رنگ-سوپ- سوپ جو دوسر و کینوا

سوپ جو دوسر و کینوا

مواد لازم :

مرغ ……… نصف سینه
کینوا پخته نشده …….. ۲ پیمانه
جو دوسر پرک ……….. ۶۰۰ گرم
قارچ …….. ۱۵۰ گرم
هویج ……… ۱ عدد
شیر ……. ۳ لیوان
پیاز ……. ۲ عدد
فلفل ……. به میزان لازم
نمک و آبلیمو ……. به میزان لازم

جعفری خرد شده ….. به میزان لازم


طرز تهیه :
ابتدا مرغ را با مقداری آب و پیاز بر روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا مرغ به خوبی پخته شود. بعد از این که سینه مرغ به خوبی پخته شد جو دوسر را با آب مرغ در قابلمه ای مناسب قرار دهید و قابلمه را بر روی حرارت گاز قرار دهید . سینه مرغ پخته شده را ریش ریش کنید و به جو دوسر پرک اضافه کنید. سپس هویج را رنده کنید و به مخلوط مرغ و جو دوسر اضافه کنید. بعد از اینکه هویج پخته شد شیر را به تدریج به سوپ اضافه کنید. بعد از این که شیر مقداری غلیظ شد و هویج به طور کامل پخته شد کینوا را اضافه کنید. در درون ظرفی مناسب پیاز را تفت دهید و دو قاشق آبلیمو به قارچ های خرد شده اضافه کنید و بعد از این که پیاز ها کمی نرم شدند قارچ را به پیاز ها اضافه کنید. وقتی که قارچ به همراه پیاز کمی تفت خورد مخلوط قارچ و پیاز را به سوپ جو دوسر اضافه کنید. بعد از اینکه سوپ به غلظت مناسب رسید به آن نمک و فلفل اضافه کنید و زیر شعله گاز را کم کنید. در ظرفی مناسب سوپ را ریخته و سرو کنید. می توانید این سوپ خوشمزه را با جعفری خرد شده به زیبایی تزیین کنید.
 

کینوا دارای دو برابر پروتئین بیشتر نسبت به برنج و جو می باشد. همچنین دارای منبع خوبی از کلسیم، منیزیم و منگنز است. همچنین دارای مقدار قابل توجهی از ویتامین B و ویتامین E و فیبرها می باشد. دارای طعم خوشمزه ایی است.

 

کینوا-ترگانیک-سالاد رژیمی- سالاد رژیمی و ساده کینوا

 سالاد رژیمی و ساده کینوا

مواد لازم :
کینوا پخته شده ….. ۱ فنجان
روغن زیتون …. یک سوم فنجان
سرکه قرمز …. ۲ قاشق غذاخوری
موسیر خرد شده …… یک و نیم فنجان
نمک …… یک چهارم قاشق چایخوری
فلفل سیاه ….. یک چهارم قاشق چایخوری
گوجه فرنگی خرد شده ….. ۲ فنجان
خیار خرد شده … یک دوم فنجان
نعناع خرد شده … ۳ قاشق غذاخوری
پونه خرد شده …. ۱ قاشق غذاخوری
نخود پخته شده ….. ۱ فنجان
پنیر فتا …. یک دوم فنجان

لیمو خرد شده …. ۴ تکه


طرز تهیه :
کینوا پخته شده و تمامی مواد ذکر شده را با یکدیگر به خوبی مخلوط کنید و سالاد را سرو کنید.
 

کینوا-ارگانیک-سالاد تبولی- سالاد تبولی با کینوا

سالاد تبولی با کینوا

مواد لازم : (۱۰-۸ نفر) (زمان ۲۰ دقیقه) 
کینوا پخته ……………… ۴ فنجان
گوجه فرنگی خرد شده …….. ۲ فنجان
پیاز خرد شده ………………. ۱ فنجان
خیار خرد شده …………….. ۱ عدد
فلفل رنگی …………………. ۱ عدد
جعفری خرد شده …………. ۲ فنجان
نعناع خرد شده ……….. یک چهارم فنجان
لیمو ……………………. ۱ عدد
روغن زیتون …………….. سه چهارم فنجان

نمک …………………… به میزان لازم


طرز تهیه : 
کینوا پخته شده را در دمای اتاق خنک کنید. تمامی سزیجات خردشده را به کینوا اضافه و مخلوط کنید .سپس آب لیمو و روغن زیتون را به آن اضافه کنید. در آخر به میزان دلخواه نمک اضافه کنید.
 

کینوا-ارگانیک-سالاد مکزیکی- سالاد مکزیکی با کینوا

سالاد مکزیکی با کینوا

مواد لازم :

کینوا …………….. دو سوم پیمانه
آب مرغ یا آب گوشت………. سه دوم پیمانه
لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز…….. یک پیمانه
ذرت پخته شده…………….. دو سوم پیمانه
خیار………………………… سه عدد
پیاز………………………….. یک عدد

فلفل قرمز دلمه ای……….. ۱عدد

تهیه سس:

روغن زیتون…………….. ۳قاشق غذا خوری
آب لیمو………………… ۲ قاشق غذا خوری

نمک و فلفل…………… به میزان لازم


طرز تهیه :

کینوا را در آب مرغ به مدت ۱۵ دقیقه کامل بپزید تا آب کاملا تبخیر و کینوا کاملا پخته شود.بعد از خنک شدن، کینوا و تمام مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و بر حسب سلیقه می توانید پنیر فتا یا پارمیزان یا چدار را اضافه کنید.
 
دلمه-کینوا-ارگانیک- دلمه گوجه فرنگی با کینوا
دلمه گوجه فرنگی با کینوا
 
مواد لازم :
کینوا …. ۴۰۰ گرم
گوجه فرنگی …. ۱عدد
نمک …… یک دوم قاشق چایخوری
پیاز کوچک …. ۴ عدد
سیر …. ۲ حبه
روغن زیتون … ۲ قاشق چایخوری
پنیر پارمزان …. ۲ قاشق غذاخوری
کیپر … ۲ قاشق غذاخوری
بادام …. ۲ قاشق غذاخوری
جعفری …. به مقدار لازم

کشمش ….. ۳۰گرم


طرز تهیه :
فر را از قبل در دمای ۱۸۰ درجه گرم می کنیم.سیر و پیاز را خرد کنید.داخل گوجه فرنگی را خالی کرده و کنار بگذارید.پیاز،سیر، جعفری،کیپر،بادام و کشمش رادر روغن زیتون تفت دهید. کینوا را به مخلوط اضافه کنید و در آخر مواد را داخل گوجه فرنگی ها بریزید و روی آن را با پنیر پارمزان پر کنید و به مدت ۱۵ دقیقه داخل فر قرار دهید.
 

 سال ۲۰۱۳ از سوی سازمان بهداشت جهانی FAO به عنوان “سال جهانی کینوا” نام گذاری شد.

 
برگر لذیذ-کینوا-ارگانیک- کینوا برگر
کینوا برگر
 
مواد لازم :
کینوا ….. یک سوم فنجان
روغن زیتون …. یک چهارم قاشق چایخوری
پیاز خرد شده … سه چهارم فنجان
هویج خرد شده …. یک دوم فنجان
سیر خرد شده …. ۳ حبه
آب ….. سه چهارم فنجان
پودر سوخاری …. یک دوم فنجان
نمک … یک دوم قاشق چایخوری
فلفل سیاه …. یک دوم قاشق چایخوری
کنسرو نخود … ۱ ونیم فنجان
تخم مرغ … ۱ عدد
سس تند قرمز …. ۲ قاشق غذاخوری
نان همبرگر ….۴عدد
کاهو … به مقدار لازم

گوجه فرنگی خرد شده … به مقدار لازم


طرز تهیه :
روی حرارت ملایم آب و کینوا را با ۲ قاشق چایخوری روغن اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه منتظر بمانید تا آب کاملا جذب و کینوا بپزد.سپس پیاز،سیر و هویج را اضافه کنید تا کاملا تمامی مواد بپزد.مخلوط کینوا ،نمک و فلفل و تخم مرغ را مخلوط کنید و به شکل توپ دربیاورید سپس به آن پودر سوخاری بزنید.داخل ماهیتابه به مدت ۵ دقیقه مخلوط کینوا را تفت دهید.برای سرو آن با سس ،کاهو و گوجه فرنگی در نان همبرگر قرار داده و بنابر سلیقه خود سرو نمایید.
 

عدسی-کینوا-ارگانیک- طرز تهیه عدسی با کینوا

طرز تهیه عدسی با کینوا

مواد لازم : 

پیاز……..۲عدد
عدس ……… ۲ پیمانه
سیب زمینی کوچک …… ۲ عدد
رب گوجه فرنگی …….. ۲ قاشق غذاخوری
نمک دریا ……… به میزان لازم
زرد چوبه و فلفل ……… به میزان لازم
روغن زیتون …….. ۲ قاشق غذا خوری

کینوا پخته شده ……. ۲ پیمانه


طرز تهیه : 

در طرز تهیه عدسی ابتدا عدس را از شب قبل شسته و به همراه مقداری آب در ظرف مناسبی بریزید تا گاز عدس ها به طور کامل گرفته شود و توجه کنید که حتما آب عدس را در چند مرحله عوض کنید. سپس در قابلمه ای مناسب عدس را به همراه سیب زمینی و مقداری آب ریخته (توجه داشته باشید که سیب زمینی را خرد نکنید و به صورت کامل در قابلمه بیندازید) سپس حرارت گاز را زیاد کرده تا آب به دمای جوش برسد و بعد از رسیدن آب به دمای جوش حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید تا به خوبی عدس و سیب زمینی پخته شوند. در تابه ای مناسب مقداری روغن زیتون ریخته و بعد از داغ شدن روغن پیازها را که از قبل خرد کرده اید به تابه اضافه کنید. بعد از اینکه پیازها به خوبی سرخ شدند رب گوجه فرنگی و ادویه های ذکر شده را به پیازها اضافه کنید بعد از اینکه رب به خوبی تفت خورد زیر تابه را خاموش کنید.

بعد از اینکه سیب زمینی و عدس به طور کامل پخته شدند سیب زمینی را از درون قابلمه خارج کنید و آن را بکوبید تا له شود و بعد دوباره سیب زمینی له شده را به قابلمه اضافه کنید سپس مخلوط پیاز و رب گوجه فرنگی سرخ شده و کینوا را به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را بسته و بر روی گاز با حرارت کم بگذارید تا به خوبی پیاز ، رب و کینوا با عدس ها مخلوط شوند و به اصطلاح عدسی به خوبی جا بیفتد.توجه کنید که عدسی نباید بسیار غلیظ و یا بسیار آبکی باشد.
 

عدس پلو-کینوا-ارگانیک- طرز تهیه عدس پلو با کینوا

طرز تهیه عدس پلو با کینوا

مواد لازم : 

عدس …………. ۱ پیمانه
برنج ……………. ۲ پیمانه
کینوا پخته نشده ………… ۱ پیمانه
کشمش ………….. ۱ پیمانه
زعفران ………….. ۱/۴ قاشق چایخوری
نمک دریا …………….. به میزان لازم
کره …………….. یک قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ……….. به میزان لازم

زردچوبه ………….. به میزان لازم


طرز تهیه : 
برنج را در ظرف مناسبی همراه نمک به مدت ۱ ساعت خیس کنید. عدس را در ظرفی دیگر همراه آب خیس کنید و کنار بگذارید. بعد از گذشت نیم ساعت عدس را درون قابلمه روی حرارت متوسط بگذارید تا بپزد و در اواخر پخت عدس، کمی نمک دریا به آن اضافه کنید.عدس بعد از اینکه کامل پخته شد آبکش کنید. قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و بعد از اینکه آب به دمای جوش رسید برنج و کینوا را داخل آب ریخته و کمی زردچوبه و زعفران جهت طعم دار کردن به آنها اضافه کنید. بعد از ۱۰ دقیقه عدس ها را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید سپس تمامی مواد را آبکش کنید. در آخر قابلمه را روی حرارت گاز قرار داده و ته دیگ مورد نظرتان را در کف قابلمه قرار دهید، سپس مخلوط برنج، عدس و کینوا را داخل قابلمه ریخته و با کمک دمکنی بپوشانید و اجازه دهید تا برنج و کینوا به خوبی بپزند. تابه را روی حرارت گاز با شعله ملایم قرار دهید تا کره ذوب شود سپس کشمش های خیس خورده را در آبکش بریزید و به کره اضافه کنید و کشمش ها را کمی تفت دهید تا رنگ آن ها کمی تغییر کند. برای سرو غذا عدس پلو را بکشید و با کشمش تزیین کنید.
 

قورمه سبزی-کینوا-ارگانیک- طرز تهیه قورمه سبزی با کینوا

طرز تهیه قورمه سبزی با کینوا

مواد لازم : 

گوشت گوسفند خورشی …….. ۲ عدد
لوبیا قرمز ………. ۳ قاشق غذاخوری
سبزی قورمه سبزی …….. ۱ کیلو گرم
کینوا پخته نشده ……….. ۱ پیمانه
گرد لیمو …… ۱ قاشق غذاخوری
لیمو عمانی ……… ۴ عدد
نمک ………….. به میزان لازم
فلفل ………….. به میزان لازم
پیاز ………….. ۱ عدد

روغن زیتون ………… ۲ فنجان


طرز تهیه :
ابتدا لوبیا را پاک کنید و بشویید سپس لوبیا را به همراه ۵ لیوان آب در قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا لوبیا به خوبی پخته شود. سبزی قورمه خرد شده را به همراه ۱ فنجان روغن به خوبی سرخ کنید. سپس گوشت به همراه سبزی و پیاز سرخ شده به لوبیا اضافه کنید. لیمو عمانی ها را با کمک چنگال سوراخ کنید و همراه گرد لیمو به خورش بیفزایید و در آخر کینوا را به مواد اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید . حرارت گاز را روی شعله ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا خورش قورمه سبزی به مدت ۲ ساعت دیگر بپزد تا به خوبی جا بیفتد.

 Salemkala.ir

درباره ی چای سیاه

   پژوهشهای پیرامون چای سیاه
در ذیل، نتایج تحقیقات پیرامون چای سیاه را میخوانید. از آنجائی که زوبین چای 100% سالم و طبیعی – ارگانیک – است، ما هم در تهیه و تولید چای سیاه از این تحقیقات بهره میبریم.

خواص چای سیاه 
چای سیاه که پراستفاده ترین چای در دنیای غرب است، در واقع همان چای سبز است که برگهایش را بیشتر خشک میکنند، و این کار باعث میشود طعم و رنگ آن تغییر کند. از آنجائی که چای سیاه را به میزان بیشتری تخمیر و اکسیده میکنند، برگ آن هم تیره میشود و آن عطر معروف خود را میگیرد. به محض اینکه طعم و عطر چای به میزان لازم ارتقاء پیدا کرد، فرایند اکسیداسیون را متوقف میکنند. پس از آن برگها را در اندازههای مختلف خرد میکنند و دسته بندی هم طبق اندازۀ آنها صورت میگیرد.



چای سیاه در واقع پایهای است که انواع مختلف چای را از آن میگیرند. خوشبختانه چای علاوه بر اینکه نوشیدنی لذتبخشی است، برای سلامتی هم مفید است.
مطالعات اخیر که در نشریات پیشگام پزشکی بهچاپ رسیدهاند مؤید آن است که چای سیاه قوتبخش قلب، باعث جلوگیری از سرطان، چربی سوز، محرک سیستم ایمنی، و تسکین دهندۀ آرتروز است، ضمن اینکه با ویروس میجنگد و کلسترول زدا هم هست. همۀ اینها برای بوتۀ کوچکی که آنرا داخل مقدار کمی آب داغ بریزند، بد نیست!
جان وایزبرگر که محقق بنیاد سلامت آمریکاست میگوید: "چای بهعنوان نوشیدنیای که بیشترین تأثیر را روی سلامت دارد، فراتر از انتظارات علمی عمل میکند. راههائی که چای از طریق آن میتواند باعث ارتقاء سلامت شود حیرتانگیز است."


• در مطالعۀ بلندمدتی که در مؤسسۀ ملی سلامت عمومی و محیط زیست هلند انجام شد، رابطۀ بین مصرف منظم چای سیاه و کاهش خطر سکتۀ مغزی مشخص شد. پژوهشگران در این مطالعه، اطلاعات مربوط به خواص پزشکی غذاهای حاوی مقدار زیادی فالونوئید – فیتونوتریانت با خواص آنتی اکسیدان - را بررسی کردند. در غذاهای مورد مطالعه، هفتاد درصد فالونوئید دریافتی از چای سیاه بود و مابقی از میوهها و سبزیجات. این مطالعه در یک بازۀ 15 ساله روی 552 مرد انجام شد. محققان به این نتیجه رسیدند که فالونوئید داخل چای سیاه باعث کاهش LDL - کلسترول "بد" خون – میشود که میتواند منجر به حملۀ قلبی و مغزی شود. علاوه بر آن، مردهائی که بیش از 4 فنجان چای سیاه در روز مینوشند، نسبت به مردانی که فقط دو یا سه فنجان چای سیاه در روز مینوشند، به مراتب در معرض خطر کمتری برای سکتۀ مغزی هستند.




















• چای سیاه باعث حفظ شریانها میشود. نوشیدن چای سیاه باعث جلوگیری تصلب شرائین - که مرگبار است - میشود و عملکرد ضعیف سرخرگ را که میتواند باعث حملۀ قلبی و سکتۀ مغزی شود بهتر میکند. دکتر جوزف ویتا از دانشکدۀ پزشکی دانشگاه بوستون از بیماران خود خواست که یا آب بنوشند و یا در روز چهار فنجان چای سیاه مصرف کنند. عملکرد معیوب رگهای خونی (که یکی از عوامل خطرزای حملۀ قلبی و سکتۀ مغزی است) در کسانی که چای سیاه مینوشیدند، در عرض یک ماه تا حدود 50% بهبود پیدا کرد.

• چای سیاه باعث جلوگیری از رشد سرطان میشود. مدتهاست که تصور میشود چای باعث پائین آمدن خطر بروز سرطان معده، کولون (بخشی از رودۀ بزرگ)، و سرطان پستان میشود؛ البته چنین ارتباطی هنوز ثابت نشده اما امروز مطالعات آزمایشگاهی مشخص کرده که چای سیاه میتواند باعث جلوگیری از رشد سرطان شود. محققان دانشگاه روتگرز نشان دادند که ترکیبی بنام TF-2 در چای سیاه باعث میشود سلولهای سرطان کولورکتوم (قسمتی از روده) دست به "خودکشی" بزنند ضمن اینکه این ترکیب تأثیری روی سلولهای سالم ندارد.

• چای سیاه باعث فروکش کردن التهاب میشود. بنا به نتایج پژوهشی در دانشگاه روتگرز، TF-2 که نوعی ترکیب تازه کشف شدۀ ضدسرطان در چای سیاه است، ژن Cox-2 را که باعث التهاب میشود سرکوب میکند.

• چای سیاه ویروسها را میراند. آزمایشهای قبلی ثابت کرده بود که چای سیاه میتواند میکروبها را – از جمله میکروبهائی که باعث اسهال، ذاتالریه، التهاب مثانه، و عفونتهای پوستی میشوند - خنثی کند. پژوهش جدیدی هم که توسط میلتون شیفنباور از دانشگاه پـِیس انجام شده نشان میدهد که چای سیاه ویروسها، از جمله ویروس تبخال، را از فعالیت میاندازد. به گفتۀ وی وقتی چای مینوشیم به احتمال زیاد ویروسها را هم با آن از دهانمان میشوئیم.

• از خواص دیگر چای سیاه کمک به جلوگیری از پوسیدگی دندانها، کاهش میزان کلسترول، تسکین آرتروز و شاید هم کمک به سوختن چربی باشد.