سالم کالا
 
RSS

وبلاگ

● عامل PHآب و خاك در كشاورزي

● عامل PHآب و خاك در كشاورزي
خاک و اب مصرفي باید دارای PH مناسب باشد. هر گیاهی یک محدوده PH خاص و مناسبی را تحمل می‌کند اگر PH خاک و اب کم یا زیاد باشد رشد و تولید گیاه دچار مشکل می‌شود. گل‌ها و گیاهان كشاورزي از این قاعده استثناء نیستند بلکه نسبت به PH خاک حساس‌تر هستند. مهم‌ترین نقش PH خاک و اب کنترل حلالیت عناصر غذایی در خاک می‌باشد. به عبارت دیگر قابلیت جذب عناصر غذایی وابستگی زیادی به PH اب و خاک دارد. عناصر غذایی در PHهای مختلف، حلالیت‌های متفاوتی دارند معمولاً با افزایش PH حلالیت عناصر غذایی به جزء میلیبدون کاهش پیدا می‌کند.
یکی از مشکلاتی که در چاه هاي اب ایران وجود دارد PH قلیایی است، یعنی PH بالاتر از ۷. کمبود بارندگی در ایران و دارا بودن اقلیمی خشک باعث تجمع بازهای تبادلی در اب و در نتیجه پیشرفت بسوی خاک قلیایی می‌شود.
مشکل دیگر، آهکی بودن خاک است که باعث افزایش PH خاک می‌شود.
● مشکلات ناشی از PH قلیایی در تغذیه گیاه
‏PH قلیایی باعث می‌شود که حلالیت عناصر غذایی ضروری برای گیاه کاهش پیدا بکند و کمبود عناصر غذایی مثل فسفر (Pb)، آهن(Fe) ، روی (Zn) ، منگنز (Mn) در گیاه مشاهده شود.
عامل عمده‌ای که در بروز این کمبودها موثر هستند آهک زیاد است و در بسیاری از منابع کمبود آهن را نیز زرده ناشی از آهک می‌نامند. لذا عامل بروز زردی‌، آهک زیاد در خاک است.
در مقابل خاک‌های آهکی، خاک‌های اسیدی وجود دارند که PH کمتر از ۷ دارند. با توجه به مقدار PH خاک‌های اسیدی به دو نوع خاک‌های اسیدی خفیف و اسیدی خیلی شدید تقسیم‌بندی می‌شوند.
در خاک‌هایی که خیلی اسیدی باشند یعنی PH آن‌ها کمتر از ۴/۵ تا ۵ باشد، حلالیت عناصر غذایی مثل آهن (Fe) ، آلومینیوم (Al) و منگنز (Mn) بقدری افزایش پیدا می‌کند که برای گیاه ایجاد مسمومیت می‌کند. پس حلالیت عناصر غذایی وابستگی بسیار زیادی به PH اب كه به مرور به خاك تزريق شده است دارد.
آهن در تغذیه گیاه، نقش بسیار مهمی دارد و وابستگی آن هم به PH بسیار زیاد است. اگر PH یک واحد کاهش پیدا کند حلالیت آهن هزار مرتبه افزایش می‌یابد. یا اگر PH خاک را یک مرتبه تغییر بدهیم، حلالیت منگنز (Mn)و روی (Zn) که از عناصر ضروری در تغذیه گیاه هستند صد مرتبه دچار تغییر می‌شوند.
● راهکارهای اصلاح خاک‌های آهکی و یا اسیدی
اصولاً اصلاح PH خاک، کار مشکلی است معمولاً PH خاک را بعنوان یک خصوصیت ثابت در نظر می‌گیرند و خیلی تغییر نمی‌دهند. زیرا خاک دارای خاصیت تامپونی یا واحدی است و در مقابل تغییرات PH از خودش مقاومت نشان می‌دهد. لذا توصیه می‌شود با توجه به PH اب وخاک، گیاه انتخاب و کشت شود.
بهترين راه و اقتصادي روش الكتروليز اب است كه با كنترل Ph اب باعث تغيرات در خاك مي شويم ،
برای تغییر PH خاک به خاک‌های اسیدی آهک اضافه می‌کنند و در نتیجه PH خاک افزایش پیدا می‌کند، کاری که در کشورهای اروپایی و اقلیم مرطوب صورت می‌گیرد و مشکل خاک‌های آن‌ها، اسیدی بودن است که باید از طریق مصرف آهک، PH را افزایش دهند.
‎مشکل خاک ایران، بالا بودن PH خاک و قلیایی بودن آن است.
برای کاهش PH خاک باید از یکسری مواد اصلاح کننده یا کاهش دهنده PH استفاده بکنیم. یعنی اینکه در بعضی جاها از طریق آبیاری اسید سولفوریک و اسید کلریدریک به خاک اضافه کنیم. ولی مصرف اسید کاری مشکل و همراه با خطرات جانبی بوده و توصیه می‌شود برای کاهش PH خاک، از اب با PH مناسب استفاده بشود.
در روش افزايش ديگر عنصر گوگرد اضافه شده به خاک بوسیله‌ی باکتری تیوباسیلوس (که در خاک موجود است) اکسید ‌شده و اسید سولفوریک تولید می‌کند و PH خاک را تغییر می‌دهد، اما کاهش PH خاک زیاد نیست بلکه فقط در حد یک واحد PH تغییر داده می‌شود. در روش دیگر، PH خاک را موضعی کاهش می‌دهند تا اثرات منفی آن را از بین ببرند. مثلاً مقدار کمی از خاک را انتخاب کرده (حدود ۲/۰ کل خاک ريشه ) و PH آن را کاهش می‌دهند، وقتی ریشه گیاه به آن قسمت خاک رسید در محیط مناسب عناصر خود را دریافت می‌کند.
روش الكتروليز با كنترل اب مصرفي جهت استفاده صنعتي و كشاورزي امكان اصلاح اب اين امكان به وجود مي ايد كه با حداقل زمان و هزينه صورت پذيرد و بهترين و اقتصادي ترين روش كنترل PH مي باشد.

شیره ی انگور
خواص شیره ی انگور شیره انگور سرشار از خواصی است که در فصل پاییز نباید از خوردن آن غافل شد. شیره که از انگور گرفته می شود، دارای قند بالایی بوده و بسیار مقوی و مغذی است، ضد نفخ است و در تقویت بنیه بدن تاثیر زیادی دارد، انرژی زا و خون ساز هم است.
نان چند غله ی چشمه ملک

نان چند غله ی چشمه ملک


آرد مورد استفاده در نان چند غله چشمه ملک در آسیاب ویژه که توسط یکی از نخبگان ایرانی اختراع شده است آسیاب میشود.این آسیاب با تکنیک برشی و به صورت پنوماتیک غلات کامل را بدون ایجاد حرارت به نرمی آسیاب میکند به نحوی که آرد بر اثر عدم ایجاد حرارت تغییر رنگ نداده و رنگ زیبای طلایی گندم و دیگر غلات حفظ میشود.با استفاده از این فناوری باید رنگ تیره و کدر نان درست شده از آرد کامل را به خاطره ها سپرد.میتوان نان کامل را با رنگی زیبا آن هم با حفظ تمام مواد مغذی غلات و طعمی بی نظیرتجربه کرد.


نان چند غله چشمه ملک در سلامتکده شفق واقع در فرهنگسرای شفق یوسف آباد و شعب فروشگاه های سبوس در تهران کرج و آمل عرضه میشه.

مقایسه ظاهری رنگ سه قطعه نان از سمت چپ لواش با آرد سفید،لواش چند غله شامل آرد کامل گندم،چاودار و جودوسر و لواش چند غله با شیر و زعفران

 

سرکه بالزامیک خرما

سرکه بالزامیک خرما

سرکه بالزامیک خرما دارای گروهی از آنتی اکسیدان ها است که به آنها ترکیبات پلی فنولی گفته می شود.

پلی فنول‌ها رادیکال های آزاد شده در بدن را خنثی می کنند و در نتیجه عملکرد سیستم ایمنی بهبود می یابد.

از این رو سرکه بالزامیک می تواد خواص ضد میکروبی و ضدعفونی کننده داشته باشد.

سرکه بالزامیک خرما به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی می تواند عملکرد ضد پیری سلول‌های بدن، ضد سرطان و ضد بیماری‌های قلبی و عروقی داشته باشد.

اگر به جای سس‌های پرچرب که به طور معمول برای سالاد استفاده می‌شود از این سرکه استفاده شود طبیعتا دریافت چربی در رژیم غذایی کاهش می یابد که در مصرف طولانی مدت می تواند به بهبود کنترل وزن و بهبود چربی خون منجر شود.

این نوع سرکه باعث بهبود حساسیت به انسولین می شود، در نتیجه می تواند به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند.

انواع سرکه به علت دارا بودن اسید استیک، تا حدی به کاهش چربی خون کمک می کنند و سبب پایین آمدن کلسترول و تری گلیسیرید در افراد دارای چربی خون بالا و یا افراد مستعد برای ابتلا به چربی خون بالا می شود.

از سوی دیگر چون سرکه دارای اسید استیک است، محیط دستگاه گوارش را اسیدی کرده و جذب عناصری مثل کلسیم و آهن را افزایش می دهد.

بنابراین کسانی که دچار کم خونی و فقر آهن هستند می توانند همراه با گوشت از سرکه بالزامیک استفاده کنند.

مشاهدات نشانگر وجود یک سری ترکیبات در سرکه بالزامیک است که می تواند میزان حساسیت به انسولین را در افراد بالا ببرد یعنی اینکه باعث می شود انسولین بهتر در بدن عمل کرده و قند را به داخل سلول هدایت کند.

در نهایت برای کنترل قند خون در افرادی که دیابت دارند و یا در مرحله پیش از دیابت هستند مفید واقع شوند.

سرکه بالزامیک خرما بر خلاف بقیه سرکه ها دارای طعمی شیرین است.

ماده اولیه در تولید این محصول خرما می باشد که تقویت کننده قلب، رسوب زدایی از رگها، تنظیم فشار خون، دارای کلسیم، فسفر، روی، ویتامین آ، ب۱، ب۲، جلوگیری از پوکی استخوان، آلزایمر، بیماریهای پوست و مو است.

 

تولید مواد اولیه سرکه بالزامیک (خرما) مطابق با اصول و قوانین ارگانیک، بدون استفاده از سموم و کودهای شیمیایی صورت می پذیرد.

فرآیند تولید سرکه بالزامیک خرما حداقل 120 روز (4 ماه) به طول می‌انجامد.

این محصول بدون استفاده از هرگونه نگهدارنده، مواد افزودنی و رنگ، به صورت بیوتکنولوژیک تولید شده و فاقد تاریخ انقضاء می باشد و کهنگی باعث ارتقاء کیفیت آن می شود.

سرکه بالزامیک خرما نوع درمانی و مسن سرکه است که خواص آرام‌بخش و طعم دهندگی مختص خود را دارد و در بین چاشنی های طبیعی به خاطر خواص بالایی که دارد بسیار توصیه می شود.

این محصول که رنگ قهوه ای تیره ای دارد طعم ترش سرکه و شیرینی خاصی را به غذا می دهد و امتیاز آن به سرکه بکر نیز ماندگاری بالاتر و خواص درمانی و آروماتیک بیشتر آن است.

بالزامیک با اینکه اسیدیته ی نسبتا ملایمی دارد به خاطر شیرینی طبیعی که دارد بسیار ملیح تر از سرکه ی بکر می باشد و کالری بالاتر آن نسبت به سرکه هم از ضعف ناشی از اسیدیته ی آن در بدن جلوگیری می کند.

برای استفاده از سرکه بالزامیک خرما اینجا را کلیک کنید.

salemkala.ir